Bota

Ky vend ndalon përdorimin e teknologjive për njohjen e fytyrës

Ligjvënësit San Francisko kanë votuar për ndaluar përdorimin e teknologjisë për njohjen e fytyrës. 

Ky është qyteti i parë amerikan e miraton këtë masë. 

Teknologjia për njohjen e fytyrës nuk do lejohet përdoret nga agjencitë lokale, siç është autoriteti i transportit qytetit. 

Përveç kësaj, çdo plan për blerë ndonjë teknologji re mbikqyrjes tani duhet miratohet nga administratorët e qytetit, shkruan rel, përcjell albinfo.ch. 

Kundërshtarët e këtij vendimi thanë se kjo do vërë rrezik sigurinë e njerëzve dhe do pengojë përpjekjet për luftuar krimin. 

Ata ishin pro kësaj mase thanë se teknologjia, siç ekziston sot, është e pasigurt dhe përfaqëson një shkelje panevojshme privatësinë dhe lirinë e njerëzve. 

Rregullat e reja nuk do zbatohen për masat e sigurisë aeroportin e San Franciskos ose portin detar, pasi ato udhëhiqen nga agjenci federale dhe jolokale.