Kosova

Lirohet nga paraburgimi doktori që mori ryshfet

Drejtori i Klinikës së Urologjisë në Prishtinë, Rexhep Kasumaj, i dyshuar për marrje ryshfeti, është liruar nga paraburgimi.

Gjykata e Apelit e ka liruar nga paraburgimi drejtorin e Klinikës së Urologjisë, Rexhep Kasumaj, i cili ishte arrestuar ditë më parë nën dyshimin për marrje ryshfeti.

Apeli, ka miratuar kërkesën e mbrojtjes, duke i  caktuar masë tjetër.

“Gjykata e Apelit vlerëson se edhe masa e arrestit shtëpiak, është e mjaftueshme për të parandaluar rrezikun e ikjes, ndikimit në dëshmitarë dhe rrezikun e përsëritjes se veprës penale,” thuhet në njoftimin e Gjykatës së Apelit.

Kasumaj, aktualisht nga prokuroria është i dyshuar për veprat penale “keqpërdorim i detyrës zyrtare” dhe “marrje ryshfeti”, ndërsa pas arrestimit, SHSKUK-ja e ka suspenduar atë nga detyra e drejtorit.