Lajme

Lugano pranon pagesa bitcoin për të gjitha faturat e qytetit

Qyteti Lugano tani po pranon pagesa bitcoin për të gjitha faturat e lëshuara nga qyteti. Këtu përfshihen taksat dhe shërbimet e tjera komunale.

Siç është e mundur tashmë në kantonin Zug, qyteti i Luganos tani pranon gjithashtu pagesa për taksat dhe shërbime të tjera komunale në bitcoin. Më parë, pagesat me kriptovaluta në Lugano ishin të mundshme vetëm nëpërmjet portalit online të qytetit, transmeton albinfo.ch.

Individët dhe kompanitë private tani mund të paguajnë të gjitha faturat e lëshuara nga qyteti i Luganos duke përdorur bitcoin dhe kriptomonedhën Tether, e cila është e lidhur me dollarin amerikan, siç njoftoi Bitcoin Suisse të martën. Kompania e kriptove me bazë në Zug mundëson pagesat me kripto.

Përdorimi i faturës zvicerane QR ofron një zgjidhje plotësisht të automatizuar, shkroi Bitcoin Suisse në një deklaratë të martën. Duke skanuar kodin QR në faturë, kriptomonedha mund të zgjidhet duke përdorur portofolin celular të preferuar të përdoruesit.

Sipas Bitcoin Suisse, ajo tashmë ka futur pagesa kripto për qytetin dhe kantonin e Zug dhe komunën e Zermatt.