Kosova

LVV: Gent Cakaj, ministër i Hashim Thaçit

Lëvizja Vetëvendosje e ka quajtur Gent Cakajn ministër të Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi.

Në një shkrim të gjatë, LVV ka thënë se “Republikës së Shqipërisë nuk i duhen ministra të Baton Haxhiut dhe Hashim Thaçit”.

LVV ka përshëndetur vendimin e presidentit Meta për mosdekretimin e Cakajt si ministër për Evropë dhe Punë të Jashtme të Shqipërisë.

“Është për t’u mbështetur vendimi i drejtë i marrë sot nga Presidenti Ilir Meta për refuzimin e dekretimit të z. Gent Cakajt si ministër për Evropën dhe Punë të Jashtme i Republikës së Shqipërisë”, ka thënë LVV. 

Gent Cakaj ka qenë anëtar i Lëvizjes Vetëvendosje në të kaluarën. 

“Dëshirojmë ta sqarojmë opinionin e gjerë publik se Cakaj ka qenë i anëtarësuar formalisht në Lëvizjen VETËVENDOSJE para vitit 2011. Ne nuk e dimë datën e saktë të largimit të tij nga Lëvizja, sepse ai nuk i ka dhënë asnjë shpjegim organizatës. Në emisionin e datës 3 janar 2018, në Klan Kosova, drejtori Baton Haxhiu tregon se si e ka njohur Gent Cakajn që prej moshës 15-vjeçare, dhe se si e ka ndjekur më tej zhvillimin e tij. Kujtojmë se Haxhiu ka qenë bashkëpunëtor i UDB-së para dhe gjatë luftës, vartës i krerëve të saj, Jovica Stanishiq dhe Zoran Stijoviq, dhe i përfshirë direkt në planin për largimin e disa deputetetëve që u shkëputën nga Lëvizja VETËVENDOSJE vitin e kaluar, pasi morën padrejtësisht mandatet e fituara në emër të Lëvizjes. Në planet e Baton Haxhiut duket se Gent Cakaj ka shërbyer si pararojë e të ikurve. Në Prishtinë dihet ajo që thotë Baton Haxhiu se e ka angazhuar për vite të tëra Cakajn me pagë shumë të lartë që të bëjë analizën e sondazheve, të cilat i porosit Haxhiu. Prandaj, Baton Haxhiu sot e kërcënoi Presidentin Meta me një reagim, sepse është i shqetësuar për fatin e investimit të tij shumëvjeçar”, ka shkruar LVV.