DE Balkani

Maqedonia e Veriut vazhdon ndalesat ndaj fqinjëve

Maqedonia e Veriut nuk e ka ndërmend të heqë ndalesën për ardhjen e fqinjëve.

Qytetarët nga Kosova, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi, detyrimisht duhet të dorëzojnë test PCR, jo më të vjetër se 72 orë për të hyrë në Maqedoninë e Veriut.

U përfol që KSI do të zhvillojë takim këtë fundjavë për të diskutuar heqjen e kësaj mase kufizuese. Mirëpo Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe për TV21 ka thënë se nëpër pikat kufitare ngelet regjimi i njëjtë, përcjell albinfo.ch.

“Vazhdon regjimi i njëjtë, do të kërkohen teste. Situata epidemiologjike në vendet e rajonit e imponon këtë”, deklaroi Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Edhe shtetasit e Maqedonisë së Veriut nuk mund të vizitojnë shtetet përreth, përveç Shqipërisë. Për të shkuar në Kosovë dhe Serbi duhet test PCR, ndërkaq në Greqia për të disatën herë e ka shtyrë afatin e hapjes së kufijve me vendin tone. Qytetarët tanë nuk mund të udhëtojnë as në Bullgari.

Përndryshe Maqedonia e Veriut hapi kufijtë pa masa kundrejt shteteve fqinje me 25 qershor, ndërsa i mbylli vetëm pas dy javësh, saktësisht me 8 korrik.

Përveç qytetarëve që kanë familjarë nëpër vende fqinje, kundër masave kufizuese janë edhe bizneset, të cilat po përballen me pasoja të rënda për shkak të pandemisë.