Kuriozitete

Mbeturinat pas protestave për klimën: A është kjo për çfarë ata kanë protestuar?!

“Unë jam shumë në favor të mbrojtjes së ambientit dhe për qëndrueshmëri, prandaj nuk dua të shprehem kundër asaj që po bëjnë të rinjtë atje. Por, shihni sheshet pas protestës: bërllog gjithandej! A është kjo për çfarë ata po demonstrojnë?”

Një fotografi që tregon mbetjet nga një protestë për klimën që u mbajt në Bozen (Bolzano) të Tiroloit Jugor në Itali po bën shumë bujë në rrjetet mediale. Ajo është shpërndarë tashmë mbi 4600 herë facebook, shkruan 20minuten.ch.

“Unë jam shumë në favor të mbrojtjes së ambientit dhe për qëndrueshmëri, prandaj nuk dua të shprehem kundër asaj që po bëjnë të rinjtë atje. Por, shihni sheshet pas protestës: bërllog gjithandej! A është kjo për çfarë ata po demonstrojnë?”, ka shkruar një përdorues i Facebookut, transmeton albinfo.ch. Ndërkohë edhe shumë të tjerë kanë raportuar lidhur me mbeturinat në sheshet ku u demonstrua dje.

Caesar Anderegg, bashkorganiuzator i grevës për klimën në Cyrih dhe kolegia e tij Nadia Kuhn thonë për 20minuten.ch: “Natyrisht, ne duam t`i pengojmë gjërat e tilla. Në grevën e djeshme në Cyrih ne kemi vërejtur vetëm mbetjet e pllakateve, të cilat janë hedhur drejtpërdrejt pranë koshave të stërmbushur të hedhurinave. Prandaj, për një gjë të tillë nuk mund të fajësohen pjesëmarrësit, transmeton albinfo.ch. “Fotografitë e pak shportave të stërmbushura të mbeturinave janë po ashtu edhe një devijim nga problemet e vërteta. Është dëm që nuk janë vlerësuar aspektet pozitive të grevës së djeshme por janë përhapur këto që nuk paraqesin asgjë. Ky është një pasqyrim argumentesh të pakuptimta të kundërshtarëve”, thonë Anderegg dhe Kuhn.