Kosova

Ministri premton rritje të pagave në Kosovë

“Tash është rritur baza e pagave dhe rritja duhet të jetë në përputhje me rritjen ekonomike dhe mundësitë buxhetore”, tha Hamza

Ministri i ri i Financave në Kosovë, Bedri Hamza, ka premtuar rritje pagash në sektorin publik nga 1 janari i vitit të ardhshëm, në bazë të rritjes ekonomike.

“Tash është rritur baza e pagave dhe rritja duhet të jetë në përputhje me rritjen ekonomike dhe mundësitë buxhetore”, tha Hamza, në emisionin “Debat D +” në RTV Dukagjini, përcjell albinfo.ch.

Ai gjithashtu ka premtuar se buxheti i vitit të ardhshëm do të jetë mbi 2 miliardë euro, përcjell albinfo.ch.

“Do të jetë buxhet i qëndrueshëm, i bazuar në rritje ekonomike”, theksoi ministri Hamza.