Të tjera

Mrika kompleton rekordin, shtatë majat më të larta në shtatë kontinente

Ajo është futur në historinë si femra në botë që ngjitet në shtatë maja

17 vjeçarja nga Peja, Mrika Nikçi, sot ka arritur të kompletojë ngjitjen e malit Carstensz Pyramide në Indonezi, duke kompletuar kështu ngjitjen në 7 majat më të larta në shtatë kontinente të botës.

Ajo tani është futur në histori si femra më e re në tërë botën që arrin të kompletojë ngjitjen e shtatë majave. Në anën tjetër ajo së bashku me babanë e saj janë bërë shqiptarët e parë në botë që si babë e bijë kalojnë me sukses këtë mision, i cili paraqet një arritje kulminante në alpinizëm.

Për momentin ata ndodhen në Kampin Bazë, dhe shpresojnë se moti do ua lejojë kthimin sa më të shpejtë deri në Papua, ku pritet që edhe të ketë kontakt më të lehtë të kontaktojë dhe të japë detaje me foto nga ngjitje në këtë majë.

Mrika gjatë gjithë ngjitjeve nëpër këto male ka qenë së bashku me babain e saj Arianit Nikçi.