Lajme

‘Ndjenja e pasigurisë’: Pronësia e armëve në rritje në Gjermani

Një studim i ri tregon se një numër në rritje i njerëzve në të gjithë Gjermaninë kanë një certifikatë të nevojshme për të mbajtur një armë.

Numri i personave që mbajnë këtë lloj leje është rritur në mënyrë dramatike në Gjermani. Aktualisht 640,000 qytetarë kanë të drejtë të mbajnë një armë alarmi, nga 260,000 në 2014-ën, sipas një studimi të kryer nga RP Online nga të 16 shtetet gjermane, përcjell albinfo.ch.

Në total, aktualisht ekzistojnë rreth 5.4 milionë armë në pronësi private në Gjermani, ose 66 armë për 1000 banorë.

Në 12 muajt e fundit, rritja arriti në rreth nëntë për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në lidhje me popullsinë, përqindja e mbajtësve të licencave për armë alarmi është më e larta në shtetin më verior të Schleswig-Holstein, i ndjekur nga shteti jugor i Saarland-it.

“Leja e armëve të vogla” është relativisht e lehtë për t’u marrë në Gjermani. Ato zakonisht janë të disponueshme për këdo mbi 18 vjeç pa asnjë dënim serioz të mëparshëm kriminal, dhe që konsiderohet “i përshtatshëm fizikisht dhe mendor”.

Lejet lejojnë njerëzit të mbajnë një pistoletë që ndez boshllëqe me zhurmë në publik, megjithëse pistoleta të tilla mund të mbahen në shtëpi pa licencë, përcjell albinfo.ch.