Lajme

Ndryshojnë kushtet për hyrje në Republikën e Sllovenisë

Qeveria e Sllovenisë ka publikuar një dekret për përcaktimin e kushteve për hyrje në Republikën e Sllovenisë me qëllim të menaxhimit dhe kontrollit të sëmundjes infektive COVID-19.

Nga 29 mars 2021, kushtet e ndryshuara për hyrjen në Slloveni që do të zbatohen janë:

1) Vetëm disa vendkalime kufitare do të jenë të hapura. Më shumë informacione mbi kalimin e kufirit dhe listën aktuale të vendkalimeve të hapura dhe orët e tyre të punës mund të gjenden në faqen e internetit: https://www.gov.si/…/koronavirus-sars…/prehajanje-meja/

2) Kosova (ashtu si edhe vendet e tjera të rajonit) aktualisht është në atë që njihet si lista e kuqe e Sllovenisë. Udhëtarët nga vendet në listën e kuqe i nënshtrohen urdhrit për karantinë 10-ditore. Karantina nuk mund të përfundojë më me një test negativ të virusit SARS-CoV-2.

Kurse, testi PCR njihet vetëm nëse kryhet në një shtet anëtar të BE-së ose në Zonën Schengen. Lista e përjashtimeve nga detyrimi i karantinës është shkurtuar.

Lista e plotë e përjashtimeve dhe detaje të tjera për kalimin e kufirit gjatë pandemisë mund të gjenden në faqen e internetit të Qeverisë së Sllovenisë: https://www.gov.si/…/koronavirus-sars…/prehajanje-meja/

Sipas Dekretit, udhëtimi në vendet ose njësitë administrative në listën e kuqe është i ndaluar, përveç personave që tashmë janë shëruar nga COVID-19 dhe personave të vaksinuar dhe përjashtimet e veçanta.

Të gjitha informacionet lidhur me rregullat e udhëtimit në Slloveni, kalimit transit ose udhëtimit nga Sllovenia drejt Kosovës, mund të gjenden në faqen zyrtare të Qeverisë së Sllovenisë në gjuhën sllovene ose angleze.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI