Kosova

Në Beograd shënohet 16-vjetori i Pavarësisë së Kosovës

Nën organizimin e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Kosovës në Beograd, respektivisht nga shefi i Zyrës, ambasadori Jetish Jashari, u organizua kremtimi i 16-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Shënimi i përvjetorit të 16 të Pavarësisë së Republikës së Kosovës në Beograd ishte i veçantë, me simbolikë dhe shumë domethënës, tha këshilltarja e kryeministrit Kurti për Luginë, Ardita Sinani.

Sipas saj, “njohja e realitetit nga kryeqendra e Serbisë për Republikën e Kosovës do të jetë shans për demokratizimin e Serbisë”.

“Njohja e realitetit nga ana e Serbisë për Republikën e Kosovës dhe respektimi i parimit të reciprocitetit të të drejtave të pakicave në shtetet respektive është garancë për paqe afatgjate të Ballkanit Perëndimor”, ka shkruar Sinani.