Kuriozitete

Nga 2025 fluturimet bëhen të pastra, karburanti zëvendësohet me mbetjet e njeriut

Fluturimi duhet të bëhet më i pastër! Nga viti 2025, linjat ajrore në Evropë do të duhet të shtojnë të paktën dy për qind të të ashtuquajturit Karburant i Aviacionit të Qëndrueshëm (SAF) kur të furnizohen me karburant.

Kështu edhe ka kërkuar komisioni i BE-së.

Kompania britanike Firefly Green Fuels tani po planifikon një mënyrë krejtësisht të re për të prodhuar karburant SAF. Ajo dëshiron të nxjerrë vajgurin nga mbetjet e njeriut!

Planifikohet të ndërtohet një fabrikë në Harëich dhe karburanti i parë fekal do të dorëzohet deri në vitin 2028.

“Llumrat e ujërave të zeza janë gjëra mjaft të neveritshme, por janë gjithashtu një burim i mahnitshëm”, tha shefi ekzekutiv i Firefly, James Hygate për BBC, përcjell klankosova.tv

Në vitin 2023, në mbarë botën u prodhuan rreth 600 milionë litra vaj për fluturime, që korrespondon me vetëm 0.2 për qind të konsumit të vajgurit

 

 

 


 Të tjera nga Kuriozitete