Koronavirusi: çast pas çasti

Nga e hëna, sërish për “shopping” pa kufizime, nga Zvicra në Gjermani

Pas 3 muajve të bllokadës, zviceranët sërish mund t`ia mësyjnë matanë kufijve për të bërë blerje me çmime më të lira

Siç ishte njoftuar edhe javën e kaluar, Zvicra do të hapë të hënën, më 15 qershor kufijtë e saj për në shtetet e BE-së, të EFTA-së dhe në Britaninë e Madhe.

Kontrollet kufitare brenda zonës Shengen me atë rast do të jenë të shfuqizuara dhe përfundimisht, do të lejohet sërish turizmi i blerjeve shkruan sda.ch.

Që nga e hëna (15 qershor) në mesnatë,  do të fillojë të aplikohet përsëri liria e plotë e lëvizjes nga Zvicra drejt BE-së dhe vendeve të EFTA-s dhe Britanisë së Madhe, transmeton albinfo.ch. Të gjitha vendkalimet kufitare që ishin mbyllur në mars për shkak të pandemisë së koronavirusit do të rihapen.

Ndërkaq, edhe më tutje ekziston një përjashtim sa i përket hapjes për Bullgarinë, Irlandën, Kroacinë, Rumaninë, Qipron dhe Britaninë e Madhe. Këto gjashtë vende, të cilat nuk i përkasin zonës së Shengenit, mbeten për momentin në listën e vendeve me rrezik.

Kufizimet ende zbatohen për aeroplanët e udhëtarëve. Sipas rregullores së ndryshuar, fluturimet nga vendet ose rajonet me rrezik mund të kufizohen ose ndalohen, përcjell albinfo.ch. FDJP (Ministria e drejtësisë dhe Policisë) është përgjegjëse për këtë.

Ajo duhet të koordinohet me departamentin e brendshëm, atë të jashtëm, departamentin e mjedisit dhe trafikut (Uvek) dhe departamentin e financave.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI