Bota

Një e treta e veturave gjermane janë shitur në Kinë

Një e treta e makinave të prodhuara në Gjermani janë shitur në Kinë më 2014, sipas një raporti nga Ernst & Young

Studimi thotë se pritet që Kina të marrë “udhëqjen” në tregun evropian këtë vit dhe të jetë tregu më i madh për prodhuesit e makinave gjermane.

Në vitin 2009, më pak se një e pesta e makinave nga Gjermania janë shitur në Kinë, ose rreth 18 për qind të shitjeve totale. Vitin e kaluar, BMW, Daimler dhe Volkswagen ishte pjesë në treg me 22.5 për qind, që është një rritje prej 0,5 për qind në krahasim me vitin e kaluar.