Lajme

Numri i grave nëpër borde në Zvicër rritet për 10%

Përqindja e grave në bordet ekzekutive të 100 punëdhënësve më të mëdhenj të Zvicrës ka arritur për herë të parë në 10%, sipas një raporti.

Sipas një studimi vjetor nga lidhja këshilluese për burime njerëzore Schilling, ndërmarrjet caktuan një grua në çdo vend të pestë (21%) që u bë bosh në bordet e menaxhimit (nga 18% në raportin e vitit 2019).

Shumica e grave u emëruan brenda: 61% që tejkaluan përqindjen e burrave të rekrutuar brenda vendit (59%). Ky tregoi një fokus “inkurajues” në zhvillimin e talenteve, thuhet në raport.

Por, pavarësisht rritjes së emërimeve, vetëm pak më shumë se gjysma (53%) e kompanive në të vërtetë kishin gra në bordet e tyre ekzekutive.

“Ende ka nevojë për një angazhim të qartë nga ana e bordeve ekzekutive dhe mbikëqyrëse”, thotë raporti.

Sektori publik u zbulua sërish duke udhëhequr rrugën me përqindjen e grave të punësuara si drejtuese të larta, duke arritur 20% për herë të parë.

Diversiteti më i madh gjinor në sektorin publik është për shkak të kushteve më të mira për balancimin e karrierës dhe angazhimeve familjare, sipas Schilling, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI