Kosova

Osmani: Hapja e bazës ajrore në Kuçovë, hap për forcimin e NATO-s në rajon

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, thotë se hapja e bazës ajrore të NATO-s në Kuçovë të Shqipërisë është hap i rëndësishëm në forcimin e pranisë së Aleancës së Atlantikut Verior në rajon.

Osmani ka thënë se kjo bazë taktike ajrore do të kontribuojë në rritjen e sigurisë.

“Hapja e Bazës Taktike Ajrore të NATO-s në Kuçovë, Shqipëri, shënon një hap të rëndësishëm në forcimin e pranisë së Aleancës në Ballkanin Perëndimor, duke kontribuar në rritjen e sigurisë në rajonin tonë dhe më gjerë. Ku ka NATO, ka paqe dhe stabilitet”, ka shkruar Osmani në platformën X.