Kosova

Pajtohen Vetëvendosja dhe LDK-ja

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës janë dakorduar që të bashkëqeverisin së bashku.

Sipas burimeve të Klan Kosovës, kryetari i Vetëvendosjes, njëherësh kandidati për kryeministër, Albin Kurti dhe ai i LDK-së, Isa Mustafa, janë marrë vesh që në parim ta bëjnë qeverinë e ardhshme të Kosovës me formulën e ndarjes së pushtetit gjysmë për gjysmë.

Sipas kësaj formule, në qeverinë e ardhshme me Albin Kurtin kryeministër që do t’i ketë 12 ministri, pesë ministri do t’i takojnë Lëvizjes Vetëvendosje dhe pesë ministri do t’i takojnë LDK-së, ndërkohë që dy ministri do të jenë të rezervuara për minoritetet, Ministria për Komunitete dhe Kthim si dhe Ministria e Kulturës.