Kuriozitete

Paralajmërim për përdoruesit e iPhone në 92 vende të botës

Apple ka dërguar një mesazh paralajmërues për përdoruesit në 92 vende, duke treguar se ata mund të jenë objektiv i një sulmi .

Kompania tha se dërgoi njoftime për klientët individualë në 92 shtete. Njoftimi nuk jep informacion për identitetin e sulmuesve dhe as në cilat vende përdoruesit i kanë marrë njoftimet.

“Kompania ka zbuluar se ju jeni një objektiv i mundshëm i një sulmi që po përpiqet të komprometojë nga distanca iPhone-in e lidhur me Apple ID-në tuaj,” tha Apple në një mesazh për përdoruesit.

Mesazhi tregon gjithashtu se sulmi synon një përdorues të caktuar për shkak të asaj që ata janë dhe çfarë bëjnë. Apple gjithashtu paralajmëron t’i marrë seriozisht këto kërcënime dhe paralajmërime, raportojnë mediat e huaja, përcjell albinfo.ch.

Apple u dërgon përdoruesve mesazhe dhe njoftime të tilla disa herë gjatë vitit dhe paralajmëron përdoruesit për këto kërcënime në më shumë se 150 vende që nga viti 2021, sipas faqes së mbështetjes së kompanisë.

Kompania thotë se mbështetet vetëm në informacionin e brendshëm dhe kërkimin e kërcënimeve kur bëhet fjalë për këto sulme.