Tematike

Parmelin uron 1 Gushtin: Kujton dy armët zvicerane, Armbrustin dhe Halberdin

Parmelin gjatë fjalimit të urimit të 1 Gushtit përmendi dy simbolet e Zvicrës: Armbrustin dhe Halberdin, shkruan albinfo.ch.

Ai ëndërron për një vend, e ardhmja e të cilit varet nga vullneti i angazhimit të lirë, thotë anëtari i Dhomës së Këshillit Guy Parmelin në Langrickenbach TG. Parmelin gjithashtu është ministër i mbrojtjes duke përmendur edhe dy simbolet e fjalimit të tij: Armbrusti, një granatëhedhëse anti-tank dhe Halberdi një armë e shekullit 14 dhe 15.

“Të dyja armët i takojnë Zvicrës së sotme,” tha Parmelin. Armbrusti tregon cilësinë, besimin dhe precizitetin zviceran; ndërsa Halberdi simbolizon Zvicrën luftarake dhe të guximshme.

Armbrusti, KEY

Ministri Parmelin tregoi që Zvicra është një vend i pasur dhe i lirë, i sigurtë dhe inovativ si dhe solidar dhe stabil. “Gjithë këtë zhvillim të Zvicrës nuk duhet t’ia lëmë rastësisë,” tha ai, përcjell albinfo.ch.

Është siguria dhe suksesi që çdoherë udhëtojnë sëbashku për zhvillimin e Zvicrës, tha në fund Parmelin duke ua uruar të gjithë zviceranëve festën e 1 Gushtit.

Halberdi eshte si sopata por me ‘dy’ tehe – KEY