Kosova

Për tre muaj, afro 1 milion pasagjerë udhëtuan përmes aeroportit të Prishtinës

 

Raportohet rritje e udhëtimeve dhe fluturimeve në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, shkruan albinfo.ch.

Sukses i pandërprerë: Tremujori i parë i këtij viti u përmbyll me 29,19% rritje në numër të udhëtarëve dhe 26,34 % rritje në numër të fluturimeve. Viti 2024 shërbeu 839,546 udhëtarë dhe 5,376 fluturime, përderisa 2023-a shërbeu 649,585 udhëtarë dhe 4,256 fluturime.

Investime prej 120 milionë euro, me një kontribut për Kosovën prej mbi 221 milionë euro. Dy porta të reja do të shtohen në secilën anë, pra 4 porta të reja, duke dërguar numrin në total nga 8 në 12. Gjithashtu, edhe 757.45 m2 janë zgjeruar në sipërfaqe nga ana publike.

Linjat e reja më 2024: Fluturime shtesë dhe destinacione të reja nga Prishtina në Luksemburg, Halmstad, Riga, Izmir, Frankfurt-Hahn, Köln, Bon, Oslo, Kopenhagë, Burgas.

Kujtojmë se viti 2023 arriti një numër rekord me 3 milionë e 424,883 udhëtarë.

Mund të jetë një imazh i teksti