Kosova

Pluhuri nga shkretëtira e Saharasë vjen edhe në Zvicër

Moti i ngrohtë i ditëve të kaluara pritet të vazhdojë edhe sot, ditën e parë zyrtare të verës, përcjell albinfo.ch.

Me ndryshimin e stinës, qielli në disa zona të vendit do të shfaqet portokalli, pasi pluhuri nga Sahara fryhet drejt Zvicrës – sa më i përqendruar pluhuri, aq më e fortë është nuanca.

Në të njëjtën kohë, fillimi i verës, në mënyrë paradoksale, do të sjellë ulje të temperaturave, të cilat deri të premten do të zbresin deri në 20 gradë Celsius.

Në disa zona ka edhe shi të dendur dhe stuhi.