Bota

Popullsia e Turqisë arrin 83 milionë banorë

Popullsia e Turqisë është rritur me 1,5 milion banorë në vitin 2019 krahasuar me një vit më parë dhe tashmë është në kuotën e 83 milionë banorëve.

Sipas Institutit Statistikor të Turqisë (TurkStat), popullsia e Turqisë ka arritur shifrën 83 154 997, duke shënuar rritje me 151 115 banorë në baza vjetore.

Sipas TurkStat, norma e popullsisë nëpër qendra të qyteteve është rritur nga 92,3 % në vitin 2018, në 92,8% në vitin 2019, ndërsa ajo në fshatra ka rënë me 7,2%.

Popullsia e Turqisë në vitin 2018 ishte 82 003 882.