Lajme

Popullsia e Zvicrës është afër 9 milionë

Në fillim të vitit 2022, 8,736,500 njerëz jetonin në Zvicër. Gjashtë muaj më vonë, në fillim të korrikut, u regjistruan 100,000 të tjerë, tregojnë të dhënat e qeverisë, njofton albinfo.ch.

Kjo rritje është kryesisht për shkak të të huajve: nga 100,00 të sapoardhurit, 60,000 janë njerëz që kanë ikur nga Ukraina, përveç 32,700 emigrantëve nga vendet e tjera dhe 6,800 azilkërkuesve.

Në total, 200,000 njerëz të tjerë, kryesisht të huaj, mund të jetojnë në Zvicër në të ardhmen e afërt, duke e rritur numrin e banorëve në afro 9 milionë.