Lajme

Porta e Brandenburg në Berlin ngjyroset e portokallt nga aktivistët e klimës

Mëngjesin e sotëm, në shenjë proteste, në Berlin, aktivistët klimatikë kanë ngjyrosur me ngjyrë portokalli Portën Brandenburg, duke u bërë thirrje autoriteteve gjermane që të marrin veprime më urgjente ndaj ndryshimeve klimatike.

Anëtarët e grupit “Gjenerata e Fundit” kanë përdorur mjete për shuarjen e zjarrit të mbushura me ngjyrë për të ngjyrosur gjashtë shtyllat e Portës së Brandenburgut, raporton agjencia e lajmeve AP.

Nga aktivitetet e ndryshme, të shënuara nga ky grup, në prioritetet e grupit bëhet e ditur se përfshihen ndalimi i Gjermanisë nga përdorimi i të gjithave lëndëve djegëse fosile deri në vitin 2030 dhe të merren masa afatshkurtra, ku përfshihet vendosja e një kufiri të përgjithshëm të shpejtësisë në autostrada prej 100 kilometra në orë, për t’i ulur emetimet.