Bota

Priten renovime nga DB në Dyseldorf, preken 80 mijë udhëtarë në ditë

Sipas Deutsche Bahn, do të preken rreth 70,000 deri 80,000 pasagjerë në ditë

Linja e trenave në distanca të gjata në Aeroportin e Dyseldorfit për gjashtë javë dhe një rrugë kyçe do të mbyllen plotësisht si pjesë e përmirësimeve hekurudhore që do të ndikojë në dhjetëra mijëra njerëz.

Por ata që nisin në një udhëtim duhet të jenë të vetëdijshëm se një projekt i madh ndërtimi hekurudhor ka të ngjarë të shkaktojë përçarje.

Një nga projektet më të gjera të ndërtimit të Deutsche Bahn në NRW, nis të premten, fillimi i festave të shkollës në shtetin perëndimor, njoftoi gazeta rajonale Rheinische Post.

Sipas Deutsche Bahn, do të preken rreth 70,000 deri 80,000 pasagjerë në ditë, përcjell albinfo.ch.

Projekti përfshin mbylljen e plotë të vijës hekurudhore midis Duisburg dhe Essen për të lejuar punën përgatitore për punën e Rhein-Ruhr Express, ndërprerjes dhe punëve të urës dhe ripërtëritjen e gjurmëve në distanca të gjata midis Duisburgut dhe Duesseldorf.

Një nga pasojat: trenat në distanca të gjata nuk do të ndalen më në stacionin e Aeroportit të Düsseldorfit.

Kjo do të rezultojë në ndryshime të orarit, devijimeve dhe autobusëve zëvendësues. Projekti do të zgjasë deri më 26 gusht.

Aeroporti nuk do të shërbehet nga trenat me distancë të largët gjatë projektit gjashtë javor. Është një kohë shumë e keqe që kjo të ndodhë: aeroporti pret një rekord këtë fundjavë, me gati 260,000 pasagjerë, përcjell tutje albinfo.ch.

Mesatarisht, rreth 20 për qind e udhëtarëve udhëtojnë me transport publik.

Pasagjerët mund të telefonojnë në numrin 0800 5996655 për më shumë informacione.