Lajme

Qëndresa Hoxha-Sadriu, me mesazh kundër reklamave të duhanit për fëmijët

Qëndresa Hoxha-Sadriu, deputete nga PS në Parlamentin e Kantonit të Cyrihut dhe asambliste në komunën Opfikon paraqitet me mesazh

Nisma federale “Po për mbrojtjen e fëmijëve dhe të rinjve nga reklamimi i duhanit”, e cila do të votohet më 13 shkurt, synon të ndalojë reklamat për produktet e duhanit që mund të jenë të arritshme për fëmijët.

Fushata rreth kësaj iniciative tashmë ka filluar përmes aktiviteteve të ndryshme sensibilizuese, shkruan albinfo.ch.

“Reklamimi i duhanit është një veprim që funksionon: Hulumtimet tregojnë qartë se fëmijët dhe adoleshentët fillojnë të pinë duhan sa më shumë që bien në kontakt me reklamat e duhanit. Si shoqëri, ne kemi detyrimin t’i mbrojmë atanga tregtimi i produkteve të dëmshme të duhanit. Produktet e duhanit nuk mund t’u shiten të miturve në të ardhmen. Kjo është arsyeja pse reklamat e duhanit nuk duhet të arrijnë tek ata dhe të zgjojnë kureshtjen e tyre. Një veprim i tillë është standard praktikisht në të gjitha vendet evropiane. Kjo është arsyeja pse një koalicion jashtëzakonisht i gjerë mbështet nismën: i gjithë komuniteti i mjekëve, të gjitha organizatat kryesore shëndetësore dhe shoqatat ombrellë të organizatave sportive dhe rinore si dhe stafi mësimor dhe shumë organizata të tjera.

Në fushatën për sensibilizimin me këtë iniciativë janë inkuadruar shumë personalitete politike e të tjera, me ndikim në shoqërinë zvicerane, të cilët kanë publikuar mesazhet e tyre përkatëse.

Në mesin e tyre është edhe Qëndresa Hoxha-Sadriu, deputete nga PS në Parlamentin e Kantonit të Cyrihut dhe asambliste në komunën Opfikon, shkruan albinfo.ch.

Në vazhdim, mesazhi i saj: “Mbrojtja e fëmijëve dhe të rinjve është përgjegjësia jonë. Studimet e fundit tregojnë se reklamimi i duhanit është një faktor përse fëmijët dhe adoleshentët e fillojnë duhanin herët. Kjo nuk duhet të ndodhë!”.