Koronavirusi: çast pas çasti

Qeveria thotë se mund të mbyllë shkollat, por nuk dëshiron

Këshilli Federal thotë se do të mbyllë të gjitha shkollat përsëri nëse do të duhet – por do të jetë një mundësi e fundit.

Qeveria thotë se mbylljet e shkollave kanë një efekt të madh negativ tek fëmijët – jo vetëm për arsimimin e tyre, por edhe shëndetin mendor, përcjell albinfo.ch.

Task forca federale Covid gjithashtu pajtohet – dhe thotë se përfitimet nga mbyllja e shkollave janë të dukshme vetëm në situata shumë të rrezikshme.

Por ka ende disa mbyllje lokale. Për shkak të një rritje të infeksioneve të shkaktuara nga mutacionet e MB dhe Afrikës së Jugut në Aargau, kantoni do të mbyllë shkollat e mesme dhe profesionale deri në fund të muajit tjetër.

Në 24 orët e fundit, ka pasur 70 vdekje dhe 137 shtrime në spital. Testimi pozitiv po zhvillohet me 8.3%.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI