Lajme

Qeveria zvicerane zbulon strategjinë për të mbajtur nën kontroll Covid-19

Qeveria zvicerane dëshiron të mbrojë njerëzit në rrezik nga viruset e frymëmarrjes dhe të shmangë mbingarkimin e sistemit të kujdesit shëndetësor. Të martën, ajo filloi një strategji afatgjatë, “Endemic Covid-19”.

Edhe pse pandemia Covid-19 ka përfunduar, virusi vazhdon të qarkullojë dhe mund të shkaktojë valë infeksionesh dhe zhvillime serioze, veçanërisht te të moshuarit dhe ata që vuajnë nga sëmundje të caktuara, thekson Zyra Federale e Shëndetit Publik në një njoftim për shtyp. Kjo është një situatë që mund të rëndojë sistemin e kujdesit shëndetësor, veçanërisht nëse shumë raste të gripit apo infeksioneve të tjera ndodhin në të njëjtën kohë gjatë stinës së ftohtë, transmeton albinfo.ch.

Strategjia e planifikuar bazohet në tre fusha veprimi: mbikëqyrje (nëpërmjet ujërave të zeza në veçanti), parandalimi (vaksinimi) dhe kontrolli i infeksioneve, veçanërisht në shtëpitë e pleqve. Shumica e masave të përfshira në strategji tashmë kanë dhënë fryte gjatë dy vjetëve të fundit, vëren FOPH.