Lajme

Raporti vjetor i racizmit në Zvicër tregon 630 raste të diskriminimit

Një numër rekord i rasteve të diskriminimit racor u regjistruan në Zvicër në vitin 2021, ku shkollat ​​dhe qendrat e tjera arsimore panë një rritje të dukshme.

Vendet më të cituara ku u shënua diskriminimi ishin vendi i punës dhe sektori i arsimit, sipas raportit vjetor të Komisionit Federal kundër Racizmit (FCR), e publikuar të dielën.

94 rastet në sektorin e arsimit u veçuan veçanërisht nga FCR, i cili bëri thirrje për një trajnim më të mirë për të ndihmuar mësuesit të zbulojnë diskriminimin dhe për t’u dhënë atyre mjetet për t’u përgjigjur.

Lloji më i përmendur i diskriminimit ishte ksenofobia (218 raste), e ndjekur nga racizmi ndaj zezakëve (207).

Diskriminimet e natyrës anti-islame (53) ose antiarabe (51) ishin gjithashtu të shpeshta. Një kategori e re e racizmit anti-aziatik u fut gjithashtu në raport për herë të parë, me 41 incidente të shënuara – më së shpeshti fyerje, komente përçmuese ose karakterizime degraduese.

Incidentet antisemitike, në 31, ishin gjithashtu paksa në rritje krahasuar me vitin e kaluar; FCR vuri në dukje se periudha e tensionuar e pandemisë kishte nxitur përhapjen e ideve anti-hebraike, duke përfshirë ato që banalizojnë ose mohojnë Holokaustin. Në shkurt të këtij viti, organizatat hebraike në Zvicër paralajmëruan gjithashtu një rritje të konsiderueshme të teorive konspirative antisemitike të lidhura me pandeminë Covid-19, si dhe sulme ndaj sinagogave zvicerane./Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI