Kosova

Rizvanolli: Kosova, me fat që ka një diasporë që jep kontribut të çmueshëm

Ministrja Artane Rizvanolli ka takuar sot inxhinierë shqiptarë në Zvicër, takim ky i organizuar nga Ambasada e Kosovës në Zvicër.

Ajo me këtë rast ka theksuar ndihmën dhe kontributin që diaspora po e jep në Kosovë.

“Republika e Kosovës është fat që ka një diasporë që jep kontribut të çmueshëm për zhvillimin ekonomik e social të vendit, e që ka një potencial të madh të shkathtësive e përvojës profesionale në të gjitha fushat.

Si kudo në vizitat e tjera, më gëzuan e ishin mbresëlënëse takimet me kaq shumë shqiptarë të suksesshëm që janë të motivuar për të sjellë përvojën e tyre në institucione e ndërmarrje publike, e për të investuar në Kosovë.

Kjo foto është shkrepur gjatë takimit me Shoqatën e inxhinierëve shqiptarë të Zvicrës (AES) të organizuar në Ambasadën e 🇽🇰 në 🇨🇭, me të cilët u dakorduam që të fillojmë bashkëpunimin në në një mori temash si arsimi dual, energjia, transporti hekurudhor e zhvillimi i Trepçës.

Ndërsa buqeta e luleve është më e bukura e më e veçanta që e kam pranuar ndonjëherë, dhe ka arsye pse ishte e tillë: ajo ishte dhuratë në shenjë falënderimi nga Klubi Basketbollistik Elita nga Bujanoci për përkrahjen për këtë klub nga Qeveria e 🇽🇰, dhe me rastin e paraqitjes së tyre të suksesshme në Turneun e Beogradit, duke shënuar fitore ndaj klubit Zvezda të këtij qyteti. Urime fitoren Klubi Basketbollistik “ELITA”-Bujanoc, dhe suksese të vazhdueshme!”