Lajme

Rreth 3,000 kundërshtarë të masave të koronës demonstrojnë në Uster

Një folës në fillim të marshimit tha se "nuk do të tolerohen ekstremistët e krahut të djathtë". Marshimi ka qenë paqësor deri në fund

Pasditen e sotme, rreth 3,000 kundërshtarë të masave të pandemisë së koronës kanë marshuar me zë të lartë nëpër rrugët e qytetit Uster, Kantoni i Cyrihut.

Ky organizim i shoqatës  “Freiheits-Trychler” dhe grupimit “Mass-Voll” ishte miratuar paraprakisht nga policia dhe mbeti deri në fund paqësor, shkruan agjencia e lajmeve, SDA.

Si masë paraprake, policia kishte mbyllur qendrën e qytetit .

Një folës në fillim të marshimit tha se “nuk do të tolerohen ekstremistët e krahut të djathtë “, transmeton albinfo.ch. Për më tepër, ata të gjithë “nuk janë kundërshtarë të vaksinimeve, por kundërshtarë të masave”, ka shtuar ai.

Përveç kritikave të njohura tashmë ndaj ministrit Alain Berset, kishte edhe shumë pankarta kundër “vaksinimit të detyrueshëm” të supozuar.

Ndërkaq, edhe kundërshtarët e demonstruesve të koronës janë shfaqur në disa vende, në anë të rrugës ku bëhej marshimi. Në rrugë ishin shkruar me sprej  slogane si: “Usteri është i vaksinuar”.

Një grup banorësh kanë ngritur një banderolë ku shkruhej “Për shkak të njerëzve si ju, nuk zhvillohet Tregu i Usterit këtë vit”.

Të Shtunën e kaluar, në një marshim të ngjashëm kundüër masave, në Winterthur, kanë marrë pjesë në mes 4,000 dhe 5,000 veta.