Koronavirusi: çast pas çasti

Rrezik nga COVID-19! Shumë njerëz në plazhe në gjithë Evropën

Tri qytete në Francën veriperëndimore mbyllën plazhet e tyre për shkak të mosrespektimit “të papranueshëm” për distancën sociale, raporton BBC, përcjell Albinfo.ch.

Disa këshilla qytetesh holandeze, ndërkohë, kanë nxitur turistët gjermanë që të mos e kalojnë kufirin për në Angli, këshilli i qytetit të Southend tha që do të duhet të ndërmarrë disa veprime për shkak të mbipopullimit në plazhe.

Vendet evropiane raportuan 1.74 milionë raste me virus përfshirë 164,349 vdekje, sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.

Shumica e vdekjeve ndodhin në Mbretërinë e Bashkuar, Itali, Francë, Spanjë dhe Belgjikë.

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka paralajmëruar se ekziston ende një rrezik dhe u ka kërkuar njerëzve që të vazhdojnë të respektojnë rregullat për të zvogëluar transmetimin COVID-19.