Financa

Rritet numri i milionerëve në Gjermani, kjo është shifra

Një raport i ri thotë se Gjermania ka numrin e tretë më të madh të milionerëve në botë - dhe të pasurit po rriten. Megjithatë, në fund të këtij viti, perspektiva mund të ishte e ndryshme

Numri i milionerëve në Gjermani u rrit ndjeshëm vitin e kaluar, sipas Raportit të Pasurisë Botërore 2020 nga firma këshilluese Capgemini.

Studimi vlerëson numrin e gjermanëve me pasuri prej një milion dollarë ose më shumë në 1.46 milionë (Raporti i Pasurisë Botërore llogarit në dollarë për krahasueshmëri ndërkombëtare), raportoi Spiegel të enjten, përcjell albinfo.ch.

Ky grup u rrit me më shumë se 100,000 njerëz, ose 8.6 përqind, krahasuar me një vit më parë.

Do të thotë që Gjermania ka numrin e tretë më të madh të milionerëve të dollarit pas SHBA dhe Japonisë, sipas renditjes, përcjell tutje albinfo.ch.

Sidoqoftë, zhvillimi i Gjermanisë në krye të renditjes së shpërndarjes së pasurisë është plotësisht në përputhje me trendin global: të pasurit bëhen më të pasur – dhe me një ritëm shumë më të shpejtë se të gjithë të tjerët.

Sipas Capgemini, numri i milionerëve të dollarit në të gjithë botën u rrit me gati nëntë përqind vitin e kaluar – pavarësisht luftërave tregtare dhe tensioneve gjeopolitike.

Raporti vlerëson se vlera neto e njerëzve të pasur në të gjithë botën u ngjit në 74 trilionë dollarë në fund të vitit 2019, duke u rritur 8.7 përqind nga 2018 dhe 46 trilionë dollarë në dhjetor 2012.

Popullsia e milionerëve arriti gati 20 milionë, përfshirë 183.400 me një vlerë neto mbi 30 milionë dollarë, krahasuar me 18 milionë dollarë më 2018 dhe vetëm 12 milionë dollarë më vitin 2012.