Lajme

Rrjeti mobil zviceran u rendit ndër më të mirët në botë

Rrjeti mobil i Zvicrës është renditur në vendin e tetë në një studim global të 100 vendeve të botuar nga firma analitike Opensignal

Vetëm tetë vende arritën një shpejtësi mesatare të shkarkimit mbi 40 Megabits për sekondë, sipas një raporti të lëshuar më 12 maj nga Opensignal. Zvicra ishte midis tyre me 42.8 Mbps në vitin 2020, krahasuar me 35.2 Mbps në 2019.

Kjo shifër korrespondon me shpejtësinë mesatare të shkarkimit të përjetuar nga përdoruesit e Opensignal nëpër rrjetet 3G dhe 4G të një operatori nga 1 janari deri më 30 mars 2020, përcjell albinfo.ch.

Zvicra ishte një udhëheqëse kur erdhi edhe në rrjetet 5G. Vitin e kaluar, Opensignal raportoi se Zvicra kishte shpejtësinë e dytë më të shpejtë maksimale të shkarkimit 5G me 1,145 Mbps. Para Zvicrës ishte vetëm Shtetet e Bashkuara të Amerikës (1,815 Mbps).

Kur është fjala për shpejtësi mesatare të shkarkimit, Kanada është udhëheqësja botërore me 59.6 Mbps, e ndjekur nga Korea e Jugut (59 Mbps), Holanda (54.8 Mbps), Japonia (49 Mbps), Norvegjia dhe Singapori (47.5 Mbps), Australia (43 Mbps) dhe Zvicra, përcjell tutje albinfo.ch.

Iraku (1.6 Mbps), Afganistani (2.9 Mbs) dhe Algjeria (4 Mbs) kishin shpejtësinë më të ngadaltë të regjistruar nga Opensignal.