Maqedonia

Sa është paga mesatare në Maqedoninë Veriore

Paga mesatare mujore neto për të punësuar, në janar të këtij viti në krahasim me janarin e vitit 2018, shënoi rritje për dy për qind

Paga mesatare mujore neto në janar të vitit 2019 në Maqedoninë Veriore është 24.527 denarë, apo rreth publikoi Enti Shtetëror i Statistikës.

Paga mesatare mujore neto për të punësuar, në janar të këtij viti në krahasim me janarin e vitit 2018, shënoi rritje për dy për qind.

Rritja bëhet kryesisht para se gjithash, me rritjen e pagës neto mesatare mujore për të punësuar në sektorët e veprimtarisë shëndetësore dhe mbrojtjes sociale 9,6 për qind, në minierë dhe gurore 8,3 për qind dhe në arsim 5,3 për qind, shkruan “MIA”.

Zvogëlimi i pagës mesatare mujore neto në krahasim me muajin e kaluar, është vërejtur në sektorët e artit, argëtimit dhe rekreacionit për 21,4 për qind, informatave dhe komunikacioneve për 19,8 për qind dhe tregti me shumicë dhe pakicë, riparimi i automjeteve dhe motoçikletave për 14,3 për qind, përcjell albinfo.ch.

Paga mesatare mujore bruto për të punësuar në janar të vitit 2019 është 36.386 denarë (600 euro) dhe shënon rritje prej 3,3 për qind.