Lajme

Sa për qind në Zvicër flasin shqip në shtëpitë e tyre

Zyra Federale e Statistikave (BFS) ka publikuar një anketë, duke u fokusuar në gjuhët kryesore që popullsia e Zvicrës flet në shtëpi, transmeton albinfo.ch.

Nuk është për t’u habitur që gjuha kryesore, e folur nga 56.7 përqind e banorëve është gjermanishtja zvicerane, e ndjekur nga frëngjishtja (23.3 përqind) dhe italishtja (8.3) përqind.

Ndër gjuhët e tjera, gjermanishtja (në krahasim me gjermanishten zvicerane) flitet me 11.1 për qind, e ndjekur nga anglishtja (6.1), portugalishtja (3.7) dhe shqipja (3.2%)