Të tjera

Sena vazhdon të jetë e ndotur edhe një muaj e gjysmë para Lojërave Olimpike

Sena është shumë e ndotur më 16 qershor, një muaj e gjysmë përpara Lojërave Olimpike (26 korrik – 11 gusht), në lidhje me kriteret për autorizimin e garave të triatlonit dhe notit në ujë të hapur, sipas rezultateve të analizës.

“Deri më sot, mostrat në Senë nuk korrespondojnë me standardet që do të kemi këtë verë”, komentoi gjatë një pike për shtyp prefekti rajonal Marc Guillaume, i cili tha se ishte “i sigurt, me Cojo (Komiteti i organizimit). për mbajtjen e testeve në fund të korrikut/fillim gushti në Seine.

Moti i keq në Francë ditët e fundit shpjegon përqendrimet shumë mbi standardet e 2 baktereve fekale për të autorizuar garat në lumë.

Ylli i këtyre Lojërave Olimpike, Sena do të presë ceremoninë e hapjes, si dhe ngjarjet e triatlonit, notit në ujë të hapur dhe paratriatlonit. Por pezullimi mbetet për mbajtjen e ngjarjeve Olimpike që nga “test evenimentet” e gushtit 2023, të cilat u desh të anuloheshin kryesisht për shkak të cilësisë së pamjaftueshme të ujit.

Në rast të reshjeve intensive, uji i patrajtuar – një përzierje e shiut dhe ujërave të zeza – mund të lëshohet në lumë, një fenomen që punimet e ruajtjes së inauguruar pak përpara Lojërave synojnë ta parandalojnë. Plani B konsiston në shtyrjen e testeve për disa ditë, por jo ndryshimin e vendndodhjes./RTS