Lajme

Shkollat ​​publike në Nju-Jork do të bëjnë testim javor për COVID-19

Shkollat ​​publike në Nju-Jork do të fillojnë të rihapen për mësim më 7 dhjetor, duke filluar nga shkollat fillore për nxënësit, prindërit e të cilëve bien dakord për testimin javor.

Qyteti i Nju-Jorkut ishte një nga juridiksionet e pakta në Shtetet e Bashkuara që u përpoq të rihapte shkollat ​​në vjeshtë, ndërsa vendi vazhdon të luftojë me shpërthimin më vdekjeprurës të koronavirusit. Por, COVID-19 bëri që të mbyllen shkollat përsëri në mes të nëntorit, më pak se tetë javë pasi ata kishin filluar të ofronin mësime në klasë, përcjell albinfo.ch.

Disa banorë të Nju-Jorkut ishin të zhgënjyer kur panë që shkollat ​​po mbyllen përsëri, ndërsa palestrat u lejuan të veprojnë dhe restorantet mund të ofrojnë ngrënie në ambiente të brendshme në shumicën e zonave.

Shkollat ​​që u shërbejnë fëmijëve me nevoja të veçanta arsimore, të njohura si shkolla të Distriktit 75, do të rihapen më 10 dhjetor.

Shumë familje kishin zgjedhur mësimin në distancë edhe kur shkollat u rihapën në shtator, por qyteti gjithashtu ofroi mësim të “përzier”, me studentë që ndiqnin mësime personalisht disa ditë në javë nëse bien dakord për teste mujore të koronavirusit.

Me rihapjen e shkollave muajin tjetër, për të hyrë në një klasë, studentët duhet të kenë një formë të nënshkruar të pëlqimit që bien dakord për testimin javor të koronavirusit.

Qyteti do të monitorojë gjithashtu rezultatet e testeve të koronavirusit të shkollave dhe mund të mbyllë çdo shkollë ku raportohen raste të shumta. Shtetet e Bashkuara kanë raportuar mbi 4 milionë raste të reja deri më tani në nëntor dhe mbi 35,000 vdekje të lidhura me koronavirusin, sipas Reuters, përcjell tutje albinfo.ch.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI