Lajme

Shkollat e Zug duan të përdorin inteligjencën artificiale

Inteligjenca artificiale (AI) do të përdoret në mësimet në klasa në qytetin e Zug. Shkollat e Zugut dëshirojnë t’u ofrojnë nxënësve një “përvojë mësimore të orientuar drejt së ardhmes dhe inovative”.

AI është një revolucion digjital, tha për mediat të mërkurën drejtori i Arsimit të Stadtzug, Etienne Schumpf (FDP). Rektori Remo Krummenacher tha se shkollat duhet të marrin tendencat në jetën e përditshme dhe të mos presin derisa të tejkalohen prej tyre.

Qyteti i Zugut nisi projektin e AI së bashku me universitetet e arsimit të mësuesve në Lucern dhe Zug. Në hapin e parë, mësuesit duhet të zhvillojnë një qëndrim ndaj temës dhe të zhvillojnë udhëzime për trajtimin e AI, shruan Blick.

Inteligjenca artificiale nuk do të jetë një lëndë e re shkollore. Bëhet fjalë për një metodë të re, tha Krummenacher. Peter Rigert nga Universiteti i Arsimit i Lucernit tha se AI duhet të jetë një trajner për studentët. Por, ajo nuk duhet të shkruajë ese për ta, përcjell albinfo.ch.