Fun

Shkon për kontroll, bëhet synet

Një pacient që kishte shkuar për cistoskopi, kontroll i fshikëzës me kamera, u zgjua i bërë synet.

Gabimi ndodhi në Leicester të Britanisë, dhe mjekët u ngatërruan ngaqë dy pacientët kishin të njëjtin emër.

Por e keqja është se kjo nuk është hera e parë që në këtë spital ndodhin gabime të rënda. Madje, edhe ngatërrimet e pacientëve, transmeton “TCH”.

Vetëm në vitin 2018, në këtë spital kanë ndodhur gafat si më poshtë: në mars, një fëmijë u nxor nga spitali me një garzë të harruar brenda në hundë, pasi heqjes së mishit të huaj; si në prill, ashtu dhe në janar, pacientëve i është vënë gabimisht një pajisje ajri në vend të oksigjenit; po në prill, një pacienti iu bë operim i gabuar për shkak se kishte emrin të ngjashëm me një tjetër; në nëntor një pacient mori transplant në anën e gabuar të gallganeve, përcjell albinfo.ch.

Spitali ka kërkuar falje dhe ka premtuar se do të mësojë nga gabimet.