Bota

Shpallen fituesit e çmimit Nobel për mjekësi

Shkencëtarët William Kaelin, Peter Ratcliffe dhe Gregg Semenza kanë fituar çmimin Nobel në Mjekësi 2019 për zbulimin “se si qelizat ndiehen dhe përshtaten me disponueshmërinë e oksigjenit”, u njoftua në Stokholm.

“Fituesit e çmimit Nobel të këtij viti zbuluan mekanizmin e një prej proceseve më të rëndësishme adaptuese të jetës”, tha Komiteti i Nobelit.