Lajme

Pasaportat më të fuqishme në botë, ja ku ndodhet Zvicra

Në tremujorin e fundit të vitit 2019, Japonia dhe Singapori kanë mbajtur pozicionin e tyre si pasaportat më miqësore të udhëtimit në botë

Është zhvilluar një garë e madhe këtë vit për të zgjedhur pasaportën më të fuqishme në botë.

Edhe këtë vit, pasaporta zvicerane është renditur në mesin e pasaportave më të fuqishme në botë.

Nëse keni një pasaportë të Zvicrës, ju mund të udhëtoni pa viza tradicionale në 184 vende. Këtu përfshihen edhe disa vende të cilat iu japin viza pasi të arrini dhe ato ku mund të udhëtoni me eTA (autorizim elektronik).

Nga ana tjetër, Gjermania u ofron qytetarëve të saj qasje pa viza/vizë pas mbërritjes në 188 vende, ashtu si edhe Finlanda dhe Koreja e Jugut.

Në tremujorin e fundit të vitit 2019, Japonia dhe Singapori kanë mbajtur pozicionin e tyre si pasaportat më miqësore të udhëtimit në botë.

Kjo është pamja e ‘Indeksit të Pasaportave Henley’, i cili mat periodikisht mundësinë e hyrjes së secilit prej vendit.

Dy pasaportat, të cilat kanë kryesuar renditjen, janë ajo e Singaporit dhe Japonisë, që ofrojnë qasje në 190 vende secila.

Koreja e Jugut është ngjitur me Finlandën dhe Gjermaninë në vendin e dytë, me qytetarë të të tri vendeve në gjendje të hyjnë në 188 juridiksione në gjithë botën pa vizë paraprake.

Finlanda ka përfituar nga ndryshimet e fundit në politikën e vizave shumë kufizuese të Pakistanit. Pakistani tani ofron një ETA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) për qytetarët e 50 vendeve, përfshirë Finlandën, Japoninë, Spanjën, Maltën, Zvicrën dhe Emiratet e Bashkuara Arabe – por jo, veçanërisht, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar./ CNN

Henley & Partners ka nxjerrë raportin tremujor për pasaportat më të fuqishme në botë.

Qytetarët e Hungarisë, Islandës, Sllovenisë dhe Letonisë gëzojnë qasje pa viza në 180 destinacione.

Qytetarët e Australisë kanë qasje pa viza në 181 destinacione, të njëjtin numër të disponueshëm për qytetarët e Lituanisë dhe Sllovakisë.

Zelandë e re/Qytetarët e Kivi mund të udhëtojnë në 182 vende me lehtësi.

Qytetarët e Republikës Çeke dhe Maltës gëzojnë qasje në 183 destinacione udhëtimi.

Kanadaja ndan vendin e gjashtë në Indeksin e Pasaportave Henley me Belgjikën, Greqinë, Irlandën, Norvegjinë, Zvicrën, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA-në, duke ofruar pa viza dhe hyrje të vizave në mbërritjen në 184 destinacione.

Mbajtësit e pasaportave nga Portugalia, Austri dhe Holanda i gjejnë dyert e hapura për ta në 185 juridiksione.

Mbajtësit e pasaportave suedeze kanë qasje pa viza në 186 vende, duke e fituar atë vendin e katërt në Indeksin e Pasaportave, përkrah Francës dhe Spanjës.

E treta e përbashkët në listë, me qasje në 187 destinacione, janë Danimarka, Italia dhe Luksemburgu.

Japonia dhe Singapori kanë mbajtur në vendin e parë për vitin 2019. Me këtë dokument të vogël, 190 juridiksione do të mirëpresin mbajtësin e tij për të kaluar kufijtë e tyre.