Lajme

Shumica e hoteleve zvicerane kanë rritur çmimet për sezonin e verës

Turistët që planifikojnë të qëndrojnë në një hotel në Zvicër këtë verë do të duhet të gërmojnë edhe më thellë në xhepat e tyre, përcjell albinfo.ch.

Kjo për shkak se gjysma e hoteleve zvicerane po rrisin çmimet e tyre, sipas një sondazhi nga shoqata e ombrellës HotellerieSuisse.

Kjo rritje është për shkak të disa faktorëve, duke përfshirë kostot më të larta të energjisë, si dhe Tatimin mbi Vlerën e Shtuar.

Por arsyeja kryesore është mungesa kronike e njerëzve të gatshëm për të punuar në industrinë e hotelerisë. Kjo do të thotë që punëdhënësve u është dashur të rrisin pagat e shumë punëtorëve në mënyrë që t’i bëjnë vendet e lira më tërheqëse dhe kjo rritje do t’u kalojë të ftuarve.