Lajme

Si po përgatitet Gjermania për valën e dytë të koronavirusit

Një numër në rritje i infeksioneve, frika për një valë të dytë nga koronavirusi në Gjermani po rritet. Sa i përgatitur është vendi?

Sipas disa ekspertëve mjekësorë, vala e dytë e koronavirusit tashmë është në Gjermani.

Numri i infeksioneve të reja megjithatë nuk është në nivelin që ato ishin në mars ose prill.

“Shtetet dhe qytetet gjermane tani janë shumë më të përgatitura pas infeksioneve të para”, tha Gerd Landsberg, drejtor i Shoqatës Gjermane të Qyteteve dhe Komunave.

Ai tha se jo vetëm që kapacitetet e provës në Gjermani po ndërtohen vazhdimisht, por më shumë pajisje mbrojtëse janë në dispozicion sesa në fillim të krizës.

Mbrojtja e përditshme, si maskat, ishin në furnizim të shkurtër në fillim të krizës, megjithatë tani qytetet dhe shtetet kanë rezerva. Pajisjet dhe maska ​​mbrojtëse janë siguruar “në një shkallë të gjerë”, sipas Shoqatës së qyteteve dhe komunave.

Pandemitë janë një “krizë rrëshqitëse”, kështu që ndërgjegjësimi për krizën duhet të mbahet gjallë, madje edhe gjatë periudhave më pak kaotike, tha Frank Roselieb, Drejtor i Institutit për Kërkime të Krizave në Kiel.

Sipas Laboratorëve të Akredituar në Mjekësi (ALM), kapaciteti për të ashtuquajturat teste PCR (testi standard i koronavirusit) është ende në rritje të vazhdueshme në Gjermani, shkruan thelocal.de, përcjell albinfo.ch.