Lajme

Sondazh: Zviceranët po humbasin dëshirën për shërbime dixhitale

Tendenca drejt dixhitalizimit në Zvicër duket të jetë në stagnimi, ka gjetur një sondazh i ri, përcjell albinfo.ch.

Rreth 50% e të anketuarve në sondazhin e këtij viti thonë se kanë përdorur shërbime transmetimi, me 10% më pak se vitin e kaluar.

“Një lodhje e caktuar është e dukshme në përdorimin e përditshëm të produkteve dhe shërbimeve dixhitale”, shënojnë të mërkurën autorët e studimit.

Shifra është ende 13% më e lartë se përpara pandemisë Covid, sipas sondazhit të kryer nga instituti kërkimor Sotomo, në emër të fondacionit të sigurimeve shëndetësore Sanitas.

Sidoqoftë, më pak të anketuar sesa gjatë pandemisë tani përdorin media sociale, video konferenca ose teknologji të shtëpive inteligjente. Sondazhi zbuloi gjithashtu se qëndrimet ndaj gjurmimit dhe ndarjes së të dhënave në lidhje me shëndetin janë bërë më pozitive.

Megjithatë, ekziston një bindje në rritje se dixhitalizimi do të çojë në pabarazi më të madhe në jetën ekonomike dhe se hendeku midis fituesve dhe humbësve do të rritet. Gjetjet e tjera të sondazhit tregojnë se solidariteti midis njerëzve të shëndetshëm me të sëmurë, dhe midis brezave të vjetër dhe të rinj, fitoi terren gjatë pandemisë, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI