Lajme

Strategjia e re në Zvicër për mbrojtje nga COVID

Rastet me Covid-19 janë sërish në rritje. Nga pikëpamja e mbrojtjes kolektive imune, sipas Presidentit të Komisionit Federal për Vaksinimet, Christophe Berger, vala aktuale është deri diku e pritur.

Ringjallja aktuale është nën kontroll, specifikon Christophe Berger në NZZ am Sonntag këtë të diel. Nëse ai shpreh keqardhjen për rastet e sëmundjes, thekson se kjo valë është në një farë mënyre pjesë e konceptit të politikës aktuale të imunizimit. Qëllimi i kësaj është shmangia e rasteve serioze dhe fatale të lidhura me koronavirusin, shkruan RTS.

Prandaj, këtë dimër, vaksinimi rekomandohet vetëm për njerëzit në rrezik të infeksionit të rëndë, domethënë personat e moshës 65 vjeç e lart, ose që vuajnë nga disa sëmundje kronike.

Për pjesën tjetër të popullsisë nuk rekomandohet vaksinimi. Ajo ofron vetëm mbrojtje të dobët dhe afatshkurtër kundër formave të lehta, shpjegon Zyra Federale e Shëndetit Publik në faqen e saj të internetit.

Sipas ekspertëve, të cituar nga shtypi gjermanishtfolës, për shkak të kontaminimeve ose vaksinimeve të mëparshme, gati 98% e popullsisë tashmë ka antitrupa.

Sipas Christophe Berger, është e rëndësishme që ky imunitet bazë të vazhdojë, jo më falë vaksinimit, por kontaminimit, përcjell albinfo.ch.