Lajme

Studentët zviceranë të doktoraturës ankohen për ndryshime të pagesave

Studentët e doktoratës në Institutin Federal të Teknologjisë së Zvicrës (ETH) janë ankuar se nuk paguhen sa duhen. Universiteti është duke hetuar pretendimet dhe ka paguar disa nga paratë që studentët thonë se i kanë borxh, përcjell albinfo.ch

Ceshtja vijon shumë pas skandalit të fundit të studentëve të doktoraturës që ngacmohen në ETH. Ankesa e fundit nuk është e lidhur me atë problem dhe duket se kufizohet në kampusin e universitetit në Bazel.

Sipas gazetës NZZ am Sonntag, studentët e doktoratës në Zvicër duhet të fitojnë midis 47040 CHF dhe 70300 CHF (48,000 – 72,000 dollarë) në vitin e tyre të parë, dhe deri në 80300 CHF në vitin e tyre të tretë.

Sidoqoftë, disa nga studentët e prekur thonë se ata janë paguar në mënyrë të konsiderueshme më pak, pavarësisht se punojnë me kohë të plotë. Rasti më i keq i zbuluar nga gazeta është një student që paguhet 26400 CHF.

Nënkryetari i ETH, Ulrich Weidmann pranoi se kishte një problem. “Kjo është qartësisht e paligjshme dhe nuk duhet të ndodhë,” i tha ai NZZ jam Sonntag. Ai shtoi se 150,000 CHF deri më tani u ishin paguar studentëve për të bërë mospërputhjen, megjithëse janë pretenduar rreth 200,000 CHF.

Universiteti gjithashtu është bërë një analizë e të gjitha kontratave me kohë të pjesshme që fillojnë nga viti 2015. Kjo duhet të përfundojë deri në fund të vjeshtës, përcjell albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI