Lajme

Studim: Duhet të mësohemi me verën e nxehtë

Vera e nxehtë që patëm këtë vit mund të jetë normale – dhe ne duhet të mësohemi me të.

Ky është përfundimi i një grupi shkencëtarësh të klimës në Universitetin e Bernës.

Janë hartuar tre skenarë – por të gjithë tregojnë një temperaturë mesatare në rritje për pjesën tjetër të shekullit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Rezultati më pozitiv është se nëse emetimet e gazeve serrë do të ndaleshin shumë shpejt, kjo verë do të ishte vetëm pak më e ngrohtë se mesatarja.

Të tjerët sugjerojnë temperatura shumë më të ngrohta të verës dhe shira intensive në muajt e vjeshtës.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI