Lajme

Sunrise planifikon të shkurtojë 200 vende pune në fillim të vitit 2024

Operatori i telekomunikacionit Sunrise planifikon të shkurtojë 200 vende pune në tremujorin e parë të 2024. Të hënën, menaxhmenti e justifikoi këtë vendim me një ristrukturim të kompanisë.

Pushimet nga puna prekin shumë pozicione drejtuese dhe funksione që nuk përballen me klientët, thuhet në një deklaratë. Dyqanet e Sunrise dhe shërbimi ndaj klientit nuk ndikohen nga reklama.

Kompania thotë se dëshiron të thjeshtojë strukturat e kompanisë dhe të minimizojë kostot për të siguruar fleksibilitetin e kompanisë në afat të gjatë. “Që nga bashkimi dhe integrimi (me UPC), ne e kemi zhvilluar ndjeshëm kompaninë dhe e kemi përgatitur atë për të ardhmen,” thotë André Krause, Drejtor Menaxhues i Sunrise, transmeton albinfo.ch.

Ka nisur procedura e konsultimit

Procesi i konsultimit ka nisur. Tepricat, të planifikuara maksimumi midis janarit dhe marsit 2024, do të studiohen me përfaqësinë e stafit dhe sindikatat e Syndicom. Pozicionet e prekura përfaqësojnë afërsisht 6.6% të numrit total prej 2722 ekuivalentësh me kohë të plotë (FTE).

“Ne do të jemi në gjendje të propozojmë një plan social për të ndihmuar anëtarët e stafit dhe jo vetëm nga pikëpamja financiare,” tha shefi. Për të gjithë punonjësit do të krijohet një program riintegrimi profesional.

Në tremujorin e tretë, kompania pa shitjet e saj të rënë me 0.6% në 759.1 milionë franga, me shitjet e celularëve që ranë 2.3% në 312 milionë.