Lajme

Tregu zviceran i punës vazhdon të jetë me trend rritës

Rimëkëmbja vazhdon në tregun e punës në Zvicër, ku numri i vendeve të lira të punës është rritur me 6.7 për qind mes janarit dhe shkurtit, shkruan albinfo.ch.

Të gjitha rajonet shënuan rritje pozitive në vendet e lira të punës, por rajoni i Liqenit të Gjenevës, i cili vetëm përbën dy të tretat e vendeve të punës të shpallura në Zvicrën frëngjisht-folëse, shënoi rritjen më të fortë: 8.1 për qind. Më pas renditet Cyrihu (7.9 për qind), i ndjekur nga Zvicra qendrore (7.6).

Kërkesa më e lartë në muajin e kaluar ka qenë në sektorin e IT, duke përfshirë zhvillimin e softuerit, programimin dhe administrimin e rrjeteve. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI